Parteneri
Partenerii Asociatiei Copii Suflete Sperante.
Mihai Nesu Foundation
Crucea Rosie despreCopii Decebal Banica
Student Sport Retinopatie Copii martamaria.ro
StarPress
FoodPanda
 
Doneaza
Donate
Donate
Click aici pentru a dona
99 RON
EuPlatesc.ro

 

Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venit
Descarca formularul 230
Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit
Contract de sponsorizare
Extras Cod Fiscal
 
Cartea recunostintei
 
FACEBOOK
 
Localitati
 
Presa despre noi
Presa despre noi
 
Blog-o-sfera
Blog-o-sfera
 

ABR in Romania...Poti citi mai multe despre ABR si pe  www.abr-romania.copiisuflete.ro
 
Cea de a 12-a sesiune de evaluare ABR din Romania este programată în Februarie 2018 la Cheile Gradistei, Moeciu

Incepand cu luna Ianuarie 2013 tehnica ABR (Reabilitare Biomecanica Avansata) este disponibila si in Romania.

Numarul total de familii din Romania care au inceput terapia ABR :  80.


Acest film a fost conceput si realizat de Decebal Banica caruia ii multumim.

In anul 2013 au existat 3 sesiuni de evaluare si tot atatea de training un total de 47 de familii noi au inceput terapia ABR in Romania, au participat copii cu varste cuprinse intre 2 si 14 ani.

In 2014-2017 au existat cate 2 sesiuni de evaluare si tot tot atatea de training cu un total de 33 familii noi care au inceput terapia ABR in Romania.
Locurile disponibile pentru familiile noi sunt limitate deoarece in sesiunile ABR de evaluare se ofera prioritate familiilor aflate deja in program.

In Romania se deplaseaza de fiecare data o echipa internationala ABR formata din dna Krista Bynens (ABR Belgia) - trainer ABR si directorul ABR Belgia, dna Vesna Gabeloska (trainer ABR Macedonia) si dl Robby Boons (trainer ABR Belgia).

Costurile pentru anul 2018 : 1800 euro pe an pentru un copil (aceleasi ca in 2013). De acesti bani copiii vor beneficia în fiecare an de o sesiune de evaluare şi o sesiune de training (instruire) în care părinţii vor primi exerciţii noi în funcţie de progresele obţinute si o a doua sesiune de training pentru verificarea exericitiilor si tehnicii de lucru. La acest pret se adauga si pretul materialelor de lucru acasa cu copii care variaza intre 50 si 300 de euro. Deasemenea parintii pot cere sfaturi si pot schimba informatii cu trainerii ABR, prin intermediul internetului.

Precizam ca organizarea ABR pe teritoriul Romaniei este asigurata de Asociatia Copii Suflete Sperante pe baza de voluntariat  si toate costurile de organizare sunt suportate de Asociatie, adica parintii nu platesc nici un leu in plus.


Stiri Digi24 - ABR in Romania


Urmatoarea sesiune ABR este programata pentru luna Februarie 2018 si este dedicata in special familiilor deja aflate in program dar va fi acceptat si un grup mic de familii noi.
Tot atunci familiile interesate vor putea participa gratuit la o prezentare a metodei ABR.

Elementul de noutate in 2018 il reprezinta organizarea celei de  a 12-a sesiuni ABR la Cheile Gradistei, Moeciu dupa ce in mod traditional celelalte 9 sesiuni anterioare au fost organizate la Eforie Nord.

Famillile care au fost acceptate pentru urmatoarea sesiune:
Rugam familiile sa-si evalueze corect sansele de participare si sa anunte daca nu vor putea participa de indata ce devine evident acest lucru.

Se formeaza o lista suplimentara (de asteptare) in caz ca una sau mai multe dintre familiile inscrise nu pot participa si se elibereaza unul sau mai multe locuri. Daca nu se elibereaza nici un loc se va tine cont de aceasta lista pentru urmatoarea sesiune.

Toate familiile interesate ne pot scrie la adresa de email a Asociatiei Copii Suflete Sperante: info@copiisuflete.ro sau dnei Ecaterina Uzea: cati.copiisuflete@gmail.com pentru programari ABR in Romania.

Despre ABR
Metoda ABR este relativ noua (a debutat in 2002) si se bazeaza pe munca extraordinara a matematicianului de origine rusa Leonid Blyum care in prezent isi desfasoara activitatea la clinica ABR din Belgia. Intradevar la origine Blyum nu este medic el fiind specializat in modele matematice ale sistemelor complexe. Tocmai de aceea metoda lui este considerata de unii ca fiind revolutionara pentru ca nu are la baza principiile medicale clasice ci este rezultatul muncii intense de cercetare biomecanica a lui Leonid Blyum impreuna cu tatal sau care era medic.
Leonid Blyum


Rezultatele de pana acum sunt mai mult decat incurajatoare, parintii sunt invatati sa aplice ei insasi tratamentul copiilor, este un tratament pasiv, nu este complicat insa este intensiv, necesitand multe sesiuni cumuland un minim de 2-3 ore de lucru pe zi. Nu exista o limita de varsta pentru copii si odata inceputa terapia posibilitatile sunt practic nelimitate.

Vizionează materialul Introducere în ABR (în limba româna).


Linkuri utile:

http://www.abr-romania.copiisuflete.ro
http://www.blyum.com
http://www.abrcanada.com/
http://www.abrbelgium.com/
http://www.abr-denmark.com/


Principiile ABR

ABR este prescurtarea de la Advanced BioMechanical Rehabilitation. (Reabilitare Biomecanica Avansata)
ABR este o metoda de corectie structurala a deformarilor musculo-scheletale.
Obiectivul principal al ABR este sa readucă functiile motoare la persoanele cu leziuni cerebrale.
Principiul fundamental al ABR este acela ca structura precede functia. Fără o structura corecta a organismului, un copil nu va reusi sa se taraie, sa mearga patruped sau sa mearga, indiferent cat de multe exercitii si programari ale miscarii vor face parintii pentru el. De aceea, fără o structura dezvoltata complet si normal, functia este imposibila. Asadar, fara a normaliza structura, in cel mai bun caz va exista un anumit nivel de compensare functionala.

Obiectivul ABR este de a readuce tonusul corect al muschilor fini (internal myofascia) care intr-un efect in lant va readuce proportiile si alinierea scheletului. In timpul acestui proces tonusul muscular este readus la normal si bratele si picioarele vor beneficia de o crestere a masei musculare in proportiile normale ale mobilitatii si in final suficienta forta astfel incat copiii sa-si poata dezvolta miscarea intr-un mod normal, spontan.

ABR considera ca muschii fini sunt primele victime ale leziunilor cerebrale. Deoarece tonusul lor scade datorita leziunilor cerebrale, urmatoarea victima este structura sistemului musculo-scheletal, care va colapsa – modificandu-se aliniamentul normal al muschilor si oaselor si modificandu-se distantele intre punctele de prindere ale muschilor. Aceste modificari ale punctelor de prindere vor cauza dezechilibre ale muschilor: de ex. spasticitate si contracturi. In final aceste dezechilibre ale muschilor vor face miscarea imposibila. Si astfel se ajunge la diagnosticul de paralizie cerebrala, asta insemnand dificultate in controlul posturii, pozitiei si muchilor.

Parintii, rudele sau alte persoane responsabile pentru copil sau pacient sunt invatate tehnica ABR in cursuri speciale. Aplicatiile personalizate recomandate pacientului sunt aratate si practicate in timpul acestor sesiuni. Terapia se face acasa cu o durata de cca 2- 3 ore pe zi.

Terapia ABR este in continua schimbare, Leonid Blyum face o munca de cercetare asidua cu rezultate remarcabile de la an la an. Tehnicile de lucru din ultimii ani au accelerat recuperarea si cu de x4 ori in unele cazuri.

Este o terapie care nu ar trebui sa lipseasca din programul zilnic al unui copil cu paralizie cerebrala si acei copiii care au avut norocul sa pasesca alaturi de terapia ABR se bucura de schimbari uimitoare in fiecare zi.

Poti citi marturiile lor aici:
http://www.abr-romania.copiisuflete.ro


 


Articole similare


Metoda ABR - Gerard Montocchio din Austria - Anul 2004 - Partea I Metoda ABR - Gerard Montocchio din Austria - Anul 2004 - Partea I
0 comentarii  

ABR - Advanced BioMechanical Rehabilitation *Reabilitare biomecanica avansata* Pentru cei care nu au citit relatarile anterioare ale Ilsei Montocchio despre progresele fiului ei, Gerard, obtinute cu ajutorul terapiei IAHP amintim ca in cadrul Terapiei Doman, puteti citi despre Gerard si metodele de terapie recuperatorie pe care parintii le-au ales pentru ...citeste mai mult
ABR - O noua sansa ABR - O noua sansa
2 comentarii   5 din 5 stele!

ABR - O NOUĂ ŞANSĂ          Recunosc că atunci când am auzit întâia oară de terapia ABR ( Advanced Biomechanical Rehabilitation), nu am fost suficient de entuziasmat pentru a aprofunda principiile de bază şi modul de abordare a recuperării. Mi se parea de neimaginat la vremea respectivă  ...citeste mai mult
ABR in Romania - Un vis devenit realitate ABR in Romania - Un vis devenit realitate
0 comentarii  

ABR in Romania – Un vis devenit realitate De fiecare data cand vorbesc despre ABR o fac cu un respect deosebit. De cand am aflat de problemele fiului meu, Calin, acum 3 ani, eu si sotia mea, Ramona, am alergat intr-un suflet in diferite colturi ale lumii incercand sa gasim solutii, incercand sa evitam inevitabilul. Ca orice parinte credeam, si inc ...citeste mai mult

Comentarii (2)


Scrie comentariu
Numele tau:


Comentariu: Nota:Codul HTML nu este procesat!

Nota: Nesatisfacator            Excelent

Scrie codul de siguranta de mai jos in urmatoarea casuta:


Info Articol


ID Articol: 0172
Nota medie: 5 din 5 stele!
Comentarii: 2 comentarii
Vizualizari: 11893
 
ABR in Romania...
Click pentru marire