Parteneri
Partenerii Asociatiei Copii Suflete Sperante.
Mihai Nesu Foundation
Crucea Rosie despreCopii Decebal Banica
Student Sport Retinopatie Copii martamaria.ro
StarPress
FoodPanda
 
Doneaza
Donate
Donate
Click aici pentru a dona
99 RON
EuPlatesc.ro

 

Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venit
Descarca formularul 230
Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit
Contract de sponsorizare
Extras Cod Fiscal
 
Cartea recunostintei
 
FACEBOOK
 
Localitati
 
Presa despre noi
Presa despre noi
 
Blog-o-sfera
Blog-o-sfera
 

Dl Gigi Becali a donat suma de 10.000 Euro centrului B2B Special ...

Mihai Neșu și Gigi Becali și-au unit forțele pentru ajutorarea copiilor cu dizabilități neuromotorii din România. 10.000 de Euro au fost donati de dl Gigi Becali pentru centrul B2B Special din Constanta.

Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii B2B Special din Constanța a reuşit să îşi asigure existenţa până anul viitor cu ajutorul sprijinului financiar venit de la Fundația Mihai Neșu şi de la Gigi Becali.

Centrul, care și-a început activitatea în Septembrie 2014, dispune de echipamente de ultimă generație și specialiști în evaluarea, diagnosticarea şi recuperarea copiilor cu afecţiuni neuromotorii.  Este vorba, printre altele, despre paralizii cerebrale (de orice tip), tetrapareze spastice, dipareze spastice, hemipareze spastice, parapareze spastice, sindrom hipoton, pareze flasco-spastice, sindrom Down (Trisomia 21), sindrom West, sindrom Asperger, sindrom Patau (Trisomia 13), sindrom Warkany (Trisomia 8), sindrom piramidal, sindrom extrapiramidal, retard mental, epilepsie, sindrom athetoid sau diskinetic, ADHD, autism, întârziere în dezvoltare și alte forme de afecțiuni neurologice.


Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii B2B Special a fost înființat si este administrat în regim non-profit de Asociația Copii Suflete Speranțe din Constanța, înființată în acest scop tocmai de părinții copiilor cu astfel de probleme. Este bine știut că în Romania persoanele cu dizabilități nu se bucură de atenția autorităților așa cum ar trebui, iar la copii este cu atât mai grav cu cât în cazul lor, fiind în creștere, șansele de recuperare sunt mai mari.

"În lipsa unui astfel de centru la Constanța, am fost nevoiți să facem turism medical în afara țării, călătorii istovitoare pentru copil dar și costisitoare pentru noi părinții. Ulterior la recomandarea Dr. Michael Marton, neuropediatru și șeful clinicii Kinderzentrum din Munchen, Germania am înteles că este nevoie de un astfel de centru în Romania." ne-a declarat Ciprian Drutau, unul dintre părinții fondatori ai centrului.

Centrul funcționează într-o clădire nouă din municipiul Constanța, într-un spaţiu de peste 400m2. Serviciile oferite sunt cele de neurologie pediatrică și EEG, kinetoterapie și masaj, kinesiotaping, orteze pentru corectarea mersului, evaluare psihologică, psihoterapie, logopedie la care se vor adăuga în curând și terapia ocupațională individuală și de grup.  Amenajarea și dotarea centrului la standarde comparabile cu cele din clinicile din afara țării s-a realizat în totalitate din donații și sponsorizări prin intermediul Asociației Copii Suflete Speranțe, cu sprijin financiar din partea Mihai Neșu Foundation. Funcționarea unui astfel de centru la standardele de calitate inpuse presupune costuri mari de administrare, în condițiile în care nu beneficiază de nici un ajutor din partea administrației publice centrale sau locale. Centrul se finanțează din donații, sponsorizări (de ex din partea firmelor prin facilitatea fiscală 20% din impozitul pe profit) dar și prin coplata părinților.

"Atunci când intri în acest centru întelegi imediat că este diferit de ceea ce se întâmplă astăzi în recuperarea copiilor cu dizabilități din Romania. Însă pentru ca această instituție să poată supraviețui este necesar ca 30-35% din cheltuielile lunare ale centrului să fie acoperite din donații și sponsorizări directe și acest lucru este posibil prin intermediul tuturor acestor persoane deosebite care ne sunt alături, Mihai Neșu și toți ceilalți sponsori și colaboratori la care s-a adaugat recent și dl Gigi Becali căruia îi mulțumim pentru încrederea și sprijinul pe care domnia sa a ales sa ni le acorde. Fără acești oameni, fără acești bani centrul de recuperare B2B Special ar înceta să existe." ne-a declarat dna Ramona Druțău, președintele Asociației Copii Suflete Speranțe și totodată managerul centrului B2B Special.


 

În prezent 30 de mici pacienți beneficiază de serviciile centrului dintre care 25% primesc terapie gratuită, restul beneficiind de costuri reduse. Asociația Copii Suflete Speranțe iși dorește să atragă cât mai multe fonduri din donații și sponsorizări pentru a crește numarul copiilor care beneficiază complet de gratuitate.

"Visul nostru este ca în viitor, tot ce se întamplă în acest centru să fie complet gratuit pentru toți copiii. Sa fii un copil paralizat, să nu te poți mișca, să nu poți merge, să nu poți vorbi sunt deja mult prea multe inconveniente pentru acești copii care nu au nici o vină pentru suferinta lor. Mai mult, mulți dintre acești copii sunt rezultatul erorilor personalului medical care a asistat la naștere. Considerăm că statul prin instituțiile publice din subordine ar avea o datorie cel puțin de ordin moral în recuperarea acestor copii de care, din păcate, nu reușește să se achite, centrele de stat de acest gen sunt subfinanțate și insuficiente. Tocmai de aceea sperăm să reușim să menținem cât mai mult în funcționare acest centru și să atragem alături de noi câți mai mulți sponsori, persoane fizice sau juridice care au înțeles rolul resposabilității sociale în România. Mulți părinți nu-și permit toate aceste terapii și chiar dacă și le-ar permite nu ar avea unde să le facă, centrul B2B Special fiind singurul centru de acest gen din municipiul Constanța. Este foarte important ca acest centru să existe." ne-a declarat Ramona Druțău, managerul centrului.

Puteti citi mai multe detalii despre activitatea centrului B2B Special pe site-ul nostru
www.copiisuflete.ro. Articole similare


 Multumim Mihai Nesu Multumim Mihai Nesu
0 comentarii  

NOU! DIN 1 SEPTEMBRIE 2014 IN CONSTANTA S-A DESCHIS CENTRUL DE RECUPERARE PENTRU COPII CU AFECTIUNI NEUROMOTORII  Multumim  Mihai  Nesu !     ...citeste mai mult
Centrul de recuperare B2B Special, Constanta Centrul de recuperare B2B Special, Constanta
0 comentarii  

DIN LIPSA DE FONDURI PE 15 APRILIE 2016, CENTRUL B2B SPECIAL SI-A INCHIS PORTILE. DIN 1 SEPTEMBRIE 2014 IN CONSTANTA S-A DESCHIS CENTRUL DE RECUPERARE PENTRU COPII CU AFECTIUNI NEUROMOTORII  ...citeste mai mult

Comentarii (0)


Scrie comentariu
Numele tau:


Comentariu: Nota:Codul HTML nu este procesat!

Nota: Nesatisfacator            Excelent

Scrie codul de siguranta de mai jos in urmatoarea casuta:


Info Articol


ID Articol: 0202
Nota medie: Fara nota
Comentarii: 0 comentarii
Vizualizari: 2460
 
Dl Gigi Becali a donat suma de 10.000 Euro centrului B2B Special ...
Click pentru marire