Parteneri
Partenerii Asociatiei Copii Suflete Sperante.
Mihai Nesu Foundation
Crucea Rosie despreCopii Decebal Banica
Student Sport Retinopatie Copii martamaria.ro
StarPress
FoodPanda
 
Doneaza
Donate
Donate
Click aici pentru a dona
99 RON
EuPlatesc.ro

 

Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venit
Descarca formularul 230
Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit
Contract de sponsorizare
Extras Cod Fiscal
 
Cartea recunostintei
 
FACEBOOK
 
Localitati
 
Presa despre noi
Presa despre noi
 
Blog-o-sfera
Blog-o-sfera
 

Calin la Clinica Internationala de Recuperare din Truskavets, Ucr...

Călin la clinica internatională de reabilitare din Truskavets, Ucraina


      Dupa ce vizita noastra de la Kinderzentrum, Munchen nu a adus rezultatele asteptate eram foarte hotarati sa gasim o alta unitate medicala care sa ne ajute in tratamentul copilului nostru.
Practic, Calin a castigat razboiul cu terapia Vojta si intr-un final am fost nevoiti sa abandonam acest program si sa gasim alte modalitati prin care sa-l ajutam sa-si imbunatateasca miscarile. Acasa faceam atat terapie fizica cat si hidroterapie (pe care le face si astazi) care au dat rezultate mai bune decat terapia Vojta dar in continuare departe de asteptarile noastre. Astfel am decis sa vizitam clinica internationala de reabilitare din Truskavets, Ucraina.

trkvts02.jpg

Vedere laterala a clinicii

Prima noastra vizita acolo a fost la inceputul lunii Noiembrie 2011. Costurile implicate au fost: Costuri medicale cca 2200 EUR; Cazarea si masa in cadrul clinicii (3 mese pentru 3 persoane) pentru 14 zile: 1200 de euro; Alte costuri inclusiv drumul cu masina, cazare la hotel peste noapte, suveniruri, etc: 700 de euro. Costurile totale: 4000 de euro.
 
Am ajuns la clinica Duminica seara pentru a putea incepe programul a doua zi. In primele doua zile a primit un program redus care sa-i permita sa se acomodeze cu noul mediu dar incepand cu a treia zi a primit un program complet. Programul complet consta in 8 proceduri repetate zilnic la aceleasi ore, 6 zile pe saptamana (Duminca e zi libera).
 
09.00 to 09.10 – 1. Vibromasaj – Intins pe spate pe un pat vibrator pentru 10 minute.


trkvts03.jpg
Calin e incantat de patul care vibreaza

 

09.30 to 10.30
2. Masaj corporal complet. Este un masaj superficial care are scopul de a-i spori activitatea senzoriala din piele in intregul organism, nu este un masaj pentru musculatura.

3. Impachetari cu parafina fierbinte pe picioare, brate si talie pentru 10 – 15 minute, in timpul sesiunii de masaj, facute de acelasi terapeut.
 
4. Corectia mecanica a coloanei – efectuata de cei mai buni medici din clinica folosind tehnica dezvoltata de fondatorul clinicii, profesorul Kozijavkin – dureaza cca un minut, efectuata tot in timpul sesiunii de masaj.

5. Reflexoterapie efectuata de  neuropediatrul in grija caruia ne-am aflat din prima zi pana in ultima zi – dureaza cca 5 minute, de regula efectuata spre sfarsitul sedintei de masaj.

trkvts04.jpg

trkvts05.jpg 11.00 to 11.30 - 6. Terapie fizica, o combinatie de terapie clasica si proceduri propii dezvoltate de personalul clinicii. S-a dovedit foarte eficienta, mai ales ca venea dupa lunga si obositoarea sedinta de masaj. Catre sfarsitul terapiei Calin era deja foarte obosit si devenea din ce in ce mai putin cooperant.

12.00 to 12.15 – 7. Masaj facial – o combinatie de masaj si mobilizari ale muchilor faciali cu scopul de a-i dezvolta simturile in obraji si vecinatatea gurii. S-a dovedit eficienta deoarece Calin a inceput sa articuleze sunete. A capatat o mai buna coordonare intre respiratie si producerea de sunete. 2 saptamani mai tarziu l-am auzit rostind  primul “MAMA”.

12.30 to 12.45 – 8. Terapie cu lumini – prin rotatie diferite parti ale corpului erau expuse unor lumini de culori diferite in fiecare zi. El intorcea mereu capul sa se uite la lumini si era foarte necooperant fiind destul de obosit spre sfarsitul programului zilnic. Miscarea de a intoarce capul si faptul ca-si tinea capul sus erau bine venite desi nu asta era scopul terapiei. trkvts06.jpg

Pentru restul zilei eram liberi sa facem ce vrem. Exista un loc spatios de joaca pentru copii in interior si altul afara. In vecinatate se afla un parc frumos si tot acolo se afla si cel mai mare mall din Truskavets, “Furshet”.
La sfarsitul programului zilnic, Calin nu mai rezista pentru masa de pranz si adormea pentru 3 sau 4 ore. Dupa 5 zile am inceput sa vedem primele rezultate, isi tinea capul mai bine, avea o coordonare mai buna a mainilor, o mangaia pe mami pe obraz. Avea si o miscare mai buna picioarelor si per ansamblu parea foarte energic si dornic de multa miscare si jocuri. Nu i-a placut mancarea si in ultimele 3 zile la clinica abia s-a atins de ea. Devenea din ce in ce mai obosit cu fiecare zi, dar a rezistat eroic pana la ultima sedinta.

trkvts07.jpg
Sala de mese de la primul etaj

De indata ce am ajuns acasa adaugandu-se si drumul lung si obositor, corpul lui a cedat si a avut una din cele mai serioase viroze pulmonare de pana atunci, fiind nevoie de un tratament intensiv si antibiotice injectabile puternice. Tratamentul homeopat nu a parut sa aiba efect in acele momente. A ramas cu majoritatea lucrurilor noi invatate la clinica.
 
Asteptarile noastre au fost partial satisfacute si am decis sa mergem din nou peste patru luni.
 
Am facut cea de a doua sesiune in Mai 2012, costurile totale fiind tot de 4000 de euro.
 
Programul a fost asemanator insa inbunatarile vazute la prima sesiune nu au mai fost urmate de alte achizitii importante noi in aceasta a doua sedinta. Trebuie sa recunosatem ca in cele 4 luni petrecute acasa, inspirati de  experienta primei vizite acolo, l-am stimulat mai mult si mai intens in fiecare zi obtinand asftel o crestere a calitatilor sale fizice mai accentuata insa in continuare mult mai lenta decat asteptarile noastre.


trkvts08.jpg

Clinica internationala de reabilitare – Vedere cu intrarea principala


trkvts09.jpg

Harta Truskavets cu principalele centre comerciale, parcul si clinica

Clinica internationala de reabilitare din Truskavets, Ucraina a adus unele realizari dar lent si inconstant si cu costuri foarte mari (cca 12000 de euro pe an) In general a fost o experienta buna insa ne nemultumeste rata de invatare. Calin are acum 2 ani si 5 luni, insa posibilitatile lui de miscare nu le depasesc pe cele ale unui copil de 3 - 4 luni. S-a creat un decalaj destul de mare intre nivelul dezvoltarii cognitive (aprox 12 luni sau mai mult) si dezvoltarea motorie. Trebuie sa gasim a terapie mult mai eficienta care sa-i mareasca ritmul recuperarii motorii. Suntem increzatori ca de indata ce va avea o coordonare mai buna a miscarii va deveni mai cooperant si speram ca o reactie in lant sa-i grabeasca astfel vindecarea. Cu cat se misca mai mult cu atat isi va controla mai bine organismul si isi va dori sa obtina o miscare si mai buna si tot asa. In acelasi timp trebuie sa gasim metode eficiente de a-i dezvolta si partea cognitiva care are mult de suferit din cauza lipsei miscarii fizice.
 
Plecand de la aceste consideratii invatam terapia Doman, una din cele mai dificile terapii din lume, daca nu cea mai dificila. Nu difera mult ca principiu de abordarea din Ucraina, insa programul efectiv de lucru si cel pentru miscare sunt mult mai agresive si mai prietenoase in acelasi timp iar cooperarea copilului este vitala, fortandu-i limitele in fiecare zi si grabind astfel recuperarea.
Aceasta este terapia care a returnat societatii cel mai mare numar de copii care au obtinut „Graduation to life” (au recuperat suficient pentru a fi considerati normali). Numarul acestor copii norocosi este mic cu o rata de aproximativ 40 de copii din 1200 (3%) insa si ceilalti copii au recuperat substantial chiar daca nu complet. Poti citi despre terapia Doman pe acest site.
 
Va rugam sa retineti ca noi suntem parinti nu medici si ar trebui sa apelati la un specialist pentru problemele copilului dumneavostra. Experienta si convingerile noastre ar trebui considerate doar ca simple informatii.


 


Articole similare


Metoda Doman - cea mai buna din lume? Metoda Doman - cea mai buna din lume?
4 comentarii   5 din 5 stele!

             Metoda Doman cea mai buna din lume?         Viata parintilor copiilor afectati de paralizii cerebrale este o viata de continua cautari si regrete. Cand spun regrete ma refer la timpul pierdut cu terapii si metode de recuperare ineficiente si cautare ...citeste mai mult
Calin la Kinderzentrum in Munchen Calin la Kinderzentrum in Munchen
0 comentarii  

Călin la Kinderzentrum în Munchen, Germania      La varsta de 1 an si 5 luni eram extrem de nemulţumiţi de progresele mici ale lui Călin în ciuda asigurarilor date de doctori ca leziunile sale cerebrale nu sunt cele mai grave. Am decis să mergem cu el la Kinderzentrum în Munchen, o clinică ultra speciali ...citeste mai mult

Comentarii (0)


Scrie comentariu
Numele tau:


Comentariu: Nota:Codul HTML nu este procesat!

Nota: Nesatisfacator            Excelent

Scrie codul de siguranta de mai jos in urmatoarea casuta:


Info Articol


ID Articol: 0157
Nota medie: Fara nota
Comentarii: 0 comentarii
Vizualizari: 4446
 
Calin la Clinica Internationala de Recuperare din Truskavets, Ucr...
Click pentru marire