Parteneri
Partenerii Asociatiei Copii Suflete Sperante.
Mihai Nesu Foundation
Crucea Rosie despreCopii Decebal Banica
Student Sport Retinopatie Copii martamaria.ro
StarPress
FoodPanda
 
Doneaza
Donate
Donate
Click aici pentru a dona
99 RON
EuPlatesc.ro

 

Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venit
Descarca formularul 230
Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit
Contract de sponsorizare
Extras Cod Fiscal
 
Cartea recunostintei
 
FACEBOOK
 
Localitati
 
Presa despre noi
Presa despre noi
 
Blog-o-sfera
Blog-o-sfera
 

Centrul de recuperare B2B Special, Constanta - Scurt Istoric...

Banner ACSS and MNF

DIN 1 SEPTEMBRIE 2014 IN CONSTANTA S-A DESCHIS CENTRUL DE RECUPERARE PENTRU COPII CU AFECTIUNI NEUROMOTORII

Logo B2B

SCURT ISTORIC

 
Ideea unui astfel de centru a prins viaţă în anul 2011 la sugestia neuropediatrului german Michael Marton, şeful clinicii Kinderzentrum din Munchen, unde membrii fondatori ai Asociaţiei Copii Suflete Speranţe, Ramona şi Ciprian Druţău se aflau împreună cu fiul lor bolnav Călin Alexandru, pe atunci în vârstă de 1 an. Fiind întrebat despre posibilităţile de recuperare de care ar putea beneficia în viitor copilul lor Călin (paralizie cerebrala gravă, tetrapareză spastică), Dr. Marton a răspuns: "Puteţi să călătoriţi în Germania sau oriunde în lume, în încercarea de a găsi cea mai potrivită cale de recuperare însă pe termen lung aceste călătorii nu vor fi în favoarea copilului şi a familiei dvs în general. Sugestia mea este ca împreună cu alţi părinţi care se confruntă cu probleme similare, să încercaţi să motivaţi comunitatea locală pentru a sprijini construcţia unui centru specializat în localitatea dvs. de domiciliu. Un astfel de centru ar putea aduce familiilor care au copii cu probleme similare cu ale fiului dvs acea stabilitate de care are nevoie orice familie pentru a putea merge inainte."
In Martie 2012 Asociaţia Copii Suflete Speranţe a lansat campania "50.000 de speranţe" prin care işi propunea să obţină din partea comunităţii 50.000 de donaţii a câte 20 de dolari în schimbul unui tricou de susţinător cu numar unic şi un loc în cea mai mare echipă de suporteri din Romania, echipa celor 50.000 de speranţe.
Campania era fundamentată de faptul că la acel moment erau înregistraţi la nivel national cca 50.000 de copii cu probleme neuro-motorii grave.
Suma vizată era de 1 milion de dolari SUA, bani cu care se putea demara construcţia viitorului centru la Constanta. In decurs de un an s-au concretizat circa 500 de donatii (1% din necesar) si a fost necesară o schimbare de strategie pentru a urgenta amenajarea centrului.

Astfel, în anul 2013, a luat naştere un proiect la o scară mai mică, care sa fie amenjat într-un spatiu existent, de preferat prin parteneriat cu autoritatea locala. Acest proiect a devenit posibil prin colaboarea cu Mihai Nesu si fundatia pe care el o conduce, Mihai Nesu Foundation.
 
     De la accidentarea sa pe terenul de fotbal, Mihai Nesu a ajutat foarte multi copii paralizati ca si el sa se trateze atat in tara dar mai ales in afara tarii. In Romania sunt inregistrati peste 50.000 de copii cu handicap sever si Mihai a inteles ca nu-i poate ajuta pe toti.
     In anul 2013 a ales sa sprijine proiectul Asociatiei Copii Suflete Sperante de a  deschide in Romania un centru modern pentru recuperarea copiilor cu afectiuni neuromotorii. Un an mai tarziu, pe 30 August 2014 a avut loc la Constanta deschiderea oficiala a noului centru de recuperare denumit simbolic "B2B Special", un nume ce isi are originea din expresia din limba engleza Born to Be Special (Nascut Pentru a Fi Special).

 

Iţi mulţumim Mihai pentru că ai ales să-ţi trăieşti viaţa ajutându-i pe ceilalţi şi să transformi suferinţa în speranță şi o noua șansă pentru copiii din România.


Nu voi vorbi aici despre dificultatile pe care le-am intampinat din partea anumitor institutii ale statului ori dificultatile pe care Mihai le-a intampinat cu sponsorii. Eu fac parte din acel grup de oameni care considera ca statul suntem noi oamenii. Statul este acel functionar care are puterea de decizie, acel functionar care alege sa se implice sau nu, sa aloce resurse sau nu, sa puna suflet in activitatea lui sau nu. Oriunde in jurul nostru vedem bani publici cheltuiti pe proiecte care nu par sa rezolve probleme majore ale societatii dar asta se intampla pentru ca anumiti functionari au decis ca acel proiect este important pentru comunitate chiar daca decizia lor nu are întotdeauna suportul majorităţii. Eu am o vorbă: "Fiecare le stie pe ale lui". Asadar noi oamenii, daca dorim ca ceva anume sa se intample in societate trebuie sa ne implicam. Pentru că noi, părintii copiilor paralizati, de exemplu, le stim cel mai bine pe ale noastre. Din pacate tot mai multi dintre oamenii ramasi inca in Romania se gandesc la sine ca la un element central in jurul caruia se invarte totul. Tot mai multi oameni cred ca daca sunt sanatosi si in putere, sunt pentru ca au muncit sau pentru ca sunt favorizati de D-zeu. Dar mai devreme sau mai tarziu fiecare dintre noi va afla ca nu este deloc asa, ca puterea noastra este direct proportionala cu modul in care ne relationam la ceilalti.


Angajati si colaboratori ai Centrului B2B Special

Problema celor paralizati (asa cum este si copilul meu, Calin Alexandru in varsta de 4 ani si ceilalti copii bolnavi ai membrilor Asociatiei Copii Suflete Sperante) este ca depind de cei din jurul lor pentru a avea sansa la o viata cat de cat normala. Statul si societatea asa cum este ea organizata ea astazi in Romania ofera acestor copii doar o mică parte din cat au ei nevoie. (De exemplu in Constanta, cele doua centre de stat Cristina si Orizont, pe langa faptul ca sunt subfinantate si insuficient dotate, sunt in majoritate destinate copiilor bolnavi abandonati si ofera tratament in ambulatoriu in limita a 60 de locuri desi la nivelul judetului sunt peste 1800 de cazuri grave). Sistemul de sanatate astazi este ca o jungla din care scapa cine poate. Totul pare amortit, un sistem paralizat el insusi care nu reuseste deocamdată sa aiba grija in mod corespunzator de cei paralizati.


Maria Coman (Antena 3) alaturi de Ramona Drutau, presedintele Asociatiei Copii Suflete Sperante. Maria Coman este unul dintre principalii sustinatori ai acestui proiect inca de la inceput și îi multumim de asemenea pe această cale.

Citeste pe blogul Mariei Coman
Cand visele incep sa devina realitate
Vezi materialul Antenei 3
Vezi materialul Antena1.ro
Vezi diploma de recunoștință a Mariei Coman

      Fundamental, pentru moment, acest centru nu poate face minuni dar speram sa realizeze ceea ce societatea romaneasca nu reuseste astazi: sa trateze problemele copiilor paralizati din toate punctele de vedere, sa existe si sa fie acolo pentru cei care au nevoie de diagnostic, de recuperare, de consiliere, de incredere si speram ca in curand sa devina si o poarta de intrare catre terapii noi, importate din tarile dezvoltate.
Asociatia Copii Suflete Sperante organizeaza încă din anul 2013 sesiunile ABR (Advanced Biomechanical Rehabilitation) în Romania, o terapie noua, originară din Belgia, bazată pe cercetari recente, care abordeaza vindecarea dintr-un unghi diferit si se află intr-o continuă dezvoltare în urma unui program intens de cercetare coordonat de inventatorul ABR dl Leonid Blyum. În acest centru ne dorim sa functioneze si un punct de informare atat de necesar celor care au aflat recent de problemele copiilor lor.
In SUA copii de 3 si 4 ani cu paralizie cerebrală sunt invăţaţi să citeasca, in Romania încă ţi se mai recomandă
corsetul si ortezele ca elemente centrale ale tratamentului (ca acum 500 de ani!!) Cu siguranta este o diferenta majora intre modul de abordare a recuperarii in tarile dezvoltate si sistemul medical subfinantat si cu APROAPE DE ZERO investitii in cercetare medicala de la noi.
Chiar si asa, pe anumite directii, si aici in Romania avem specialisti buni. Cu astfel de specialisti ne dorim sa colaboram si sa reusim sa armonizam cele mai bune terapii disponibile astazi in Romania.

Adresa centrului: Str Dezrobirii nr. 90G, Complex Lira, parter, Constanta

      Pentru detalii despre functionarea si activitatea centrului click aici.

 


 


Articole similare


ABR - O noua sansa ABR - O noua sansa
2 comentarii   5 din 5 stele!

ABR - O NOUĂ ŞANSĂ          Recunosc că atunci când am auzit întâia oară de terapia ABR ( Advanced Biomechanical Rehabilitation), nu am fost suficient de entuziasmat pentru a aprofunda principiile de bază şi modul de abordare a recuperării. Mi se parea de neimaginat la vremea respectivă  ...citeste mai mult
Centrul de recuperare B2B Special, Constanta Centrul de recuperare B2B Special, Constanta
0 comentarii  

DIN LIPSA DE FONDURI PE 15 APRILIE 2016, CENTRUL B2B SPECIAL SI-A INCHIS PORTILE. DIN 1 SEPTEMBRIE 2014 IN CONSTANTA S-A DESCHIS CENTRUL DE RECUPERARE PENTRU COPII CU AFECTIUNI NEUROMOTORII  ...citeste mai mult

Comentarii (0)


Scrie comentariu
Numele tau:


Comentariu: Nota:Codul HTML nu este procesat!

Nota: Nesatisfacator            Excelent

Scrie codul de siguranta de mai jos in urmatoarea casuta:


Info Articol


ID Articol: 0200
Nota medie: Fara nota
Comentarii: 0 comentarii
Vizualizari: 2516
 
Centrul de recuperare B2B Special, Constanta - Scurt Istoric...
Click pentru marire