Parteneri
Partenerii Asociatiei Copii Suflete Sperante.
Mihai Nesu Foundation
Crucea Rosie despreCopii Decebal Banica
Student Sport Retinopatie Copii martamaria.ro
StarPress
FoodPanda
 
Doneaza
Donate
Donate
Click aici pentru a dona
99 RON
EuPlatesc.ro

 

Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venit
Descarca formularul 230
Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit
Contract de sponsorizare
Extras Cod Fiscal
 
Cartea recunostintei
 
FACEBOOK
 
Localitati
 
Presa despre noi
Presa despre noi
 
Blog-o-sfera
Blog-o-sfera
 

Centrul de recuperare B2B Special, Constanta...

Banner ACSS and MNF

DIN LIPSA DE FONDURI PE 15 APRILIE 2016, CENTRUL B2B SPECIAL SI-A INCHIS PORTILE.

DIN 1 SEPTEMBRIE 2014 IN CONSTANTA S-A DESCHIS CENTRUL DE RECUPERARE PENTRU COPII CU AFECTIUNI NEUROMOTORII


Logo B2B

Pentru a citi un scurt istoric - click aici.

DESPRE CENTRU

 
Centrul de recuperare pentru copii cu probleme neuromotorii se doreste a fi o solutie de recuperare, de socializare, de interactiune si de instruire pentru toti copii cu afectiuni din spectrul neurologic. Suprafata disponibila totala a centrului este de 430m2 si cuprinde un numar de 8 spatii cu destinatie recuperatorie (cabinet neuropediatrie si EEG, 2 cabinete de kinetoterapie, psihoterapie (stimulare cognitiva), logopedie, terapie ocupationala, sala de activitati) receptie, sala de tratament, 4 bai (dintre care una adaptata pentru copii cu dizabilitati), 2 vestiare, birou administrativ, oficiu personal, anexa. Accesul in centrul se face prin intermediul a doua rampe de access pentru scaune rulante.
Finisarea, amenajarea si dotarea centrului este la standarde de  inalta calitate, cu incaperi spatioase si mobilier special conceput pentru copii.

Se pot adresa centrului copiii care suferă de afecțiuni neuromotorii cum sunt:
   - paralizie cerebrală (de orice tip)
   - tetrapareză spastică, dipareză spastică
   - hemipareză spastică, parapareză spastică
   - sindrom hipoton
   - pareze flasco-spastice
   - sindrom Down (Trisomia 21)
   - sindrom West, sindrom Asperger
   - sindrom Patau (Trisomia 13)
   - sindrom Warkany (Trisomia 8) 
   - sindrom piramidal
   - sindrom extrapiramidal
   - retard mental
   - epilepsie
   - sindrom athetoid sau diskinetic
   - ADHD, autism
   - întârziere în dezvoltare
   - alte forme de afectiuni neurologice
 


STRUCTURA CENTRULUI

Centrul este structurat in 3 departamente principale: Neurologie Pediatrica, Recuperare Fizica, Recuperare Psihologica. Activitatea centrului este coordonata de un consiliu director format din membrii consiliului de administratie al Asociatiei Copii Suflete Sperante (care sustine centrul din punct de vedere financiar) si directorul medical dna dr. Stoian Daniela. Pacientii care se adreseaza centrului vor fi directionati catre departamentul de neurologie pediatrica de unde in urma stabilirii diagnosticului si necesarului de recuperare vor fi redirectionati catre celelalte departamente pentru evaluare fizica si/sau psihologica. La finalizarea procesului de evaluare se va stabili impreuna cu parintii ori tutorii legali ai copiilor pacienti un program de interventie, cu cresterea graduala  a dificultatii in functie de nivelul afectiunilor si gradul de dizabilitate. Regimul de lucru este in ambulatoriu, nu exista spatii de cazare sau de masa, copiii vin in centru insotiti de parinti, in baza unei programari pentru una, doua sau mai multe sedinte de terapie in cadrul diferitelor cabinete urmand ca la terminarea sesiunii de recuperare sa se intoarca acasa impreuna cu familia.
 

Centrul dispune si de o rampa moderna de acces exterior precum si de o toaleta special amenjata pentru copiii cu dizabilitati.Departamentul de neurologie pediatrica

Dupa o perioada in care a lucrat in cadrul spitalului Alexandru Obregia din Bucuresti, dna dr. Stoian Daniela a decis sa-si continue cariera de medic in orasul Constanta, fiind pana in acest moment singurul neurolog pediatru de pe raza judetului Constanta. La cabinet se pot efectua si explorari EEG pe care dna doctor le instrumenteaza si le analizeaza in timp real. Aparatul EEG de constructie japoneza este unul foarte performant, de ultima generatie, fiind achizitionat in 2014. Acest aparat este foarte indicat pentru copii datorita performantelor superioare si accesoriilor specifice.
 
 

La cabinet se poate ajunge pe baza de programare.
Limita de varsta pentru copii este de 18 ani.
 
Departamentul de recuperare fizica

Departamentul de recuperare fizica se afla sub conducerea dlui Trcoski Boge care are o experienta de peste 8 ani cu copiii. Desi la origine este din Macedonia, dupa terminarea studiilor a decis sa se stabilieasca in Romania, devenind unul dintre cei mai apreciati specialisti din orasul Constanta.


Cele doua sali de kinetoterapie folosesc echipamente moderne cum este si cusca Roscher, unica din orasul Constanta. Posibilitatile de recuperare prin suspensia in cusca sunt practic nelimitate si imbina tehnicile de recuperare cu voia buna si amuzamentul copiilor; acest echipament va deveni foarte repede preferatul copilului dvs.
Pe baza diagnosticului medicului neuropediatru, kinetoterapeutul va efectua o evaluare a capacitatilor motorii grosiere si fine si va concepe un program de recuperare eficient care sa puna in valoare potentialul maxim al copilului. La cabinet se poate ajunge numai cu programare si la recomandarea medicului neurolog.
 
Limita de varsta pentru copii este de 14 ani.
 
Departamentul de  psihologie

Sub conducerea dnei psiholog Costin Daniela, cele doua cabinete ofera posibilitatea de evaluare si intocmire a planului de interventie, stimulare cognitiva, logopedie, terapie de grup, consiliere parinti, psihoterapie sau terapie comporatamentala. Specialist apreciat pentru rezultatele foarte bune obtinute, dna Costin Daniela are o experienta de lucru cu copiii de peste 4 ani. Spatiile sunt special amenajate si dotate pentru a face fata cerintelor specifice de lucru cu copiii cu dizabilitati neurologice.
La cabinet se poate ajunge numai cu programare.
Limita de varsta pentru copii este de 14 ani.

 

Angajati si colaboratori ai Centrului B2B Special
De la stanga la dreapta:
Costin Daniela - psihologie, Puiu Florenţa - psihologie, Drutau Ramona - presedinte ACSS, Drutau Ciprian - Coordonator Centrul B2B Special, Stoian Daniela - Dr. Neurologie pediatrica, Trcoski Boge - Kinetoterapie, Trcoski Elena - Voluntar, Jianu Madalina - Membru ACSS / Voluntar.


Servicii si preturi

Denumire Durata
(minute)
Pret
fara abonament
Pret
cu abonament
DEPARTAMENT PSIHOLOGIE
Stimulare cognitiva 50 min 50 45
Evaluare psihologica 60 min 100  -
Reevaluare psihologica 60 min 80  -
Fisa evaluare psihologica comisie 60 min 80  -
Sesiune consiliere parinti (1 +1 gratis) 120-180min 80  -
Logopedie 20 min 35 30
       
DEPARTAMENT RECUPERARE FIZICA
Evaluare fizica 30-50 min 60  -
Kinetoterapie 50 min 55 50
       
DEPARTAMENT NEUROLOGIE PEDIATRICA
Evaluare/consultatie neurologica 50 min  100  -
Explorare EEG 30 min  80  -
       


ABONAMENTE
10 sedinte kinetoterapie 500
10 sedinte stimulare cognitiva 450
10 sedinte logopedie 300

De ce trebuie să plătim în cadrul centrului?

Asociaţia Copii Suflete Sperante a beneficiat din partea sponsorilor (în principal din partea Mihai Neşu Foundation) de fonduri pentru amenajare si achiziţionarea majorităţii echipamentelor. O parte din echipamente provin din donaţii iar o parte din serviciile ce au fost sau sunt necesare centrului provin din activitatea de voluntariat a celor care ne-au fost şi ne sunt aproape. Insă de la dechiderea centrului din luna August 2014, activitatea de funcţionare, facturi administrative, chirii, salarii, toate aceste cheltuieli nu sunt sposorizate, centrul fiind  programat să se autofinanţeze. Asociaţia Copii Suflete Speranţe face eforturi pentru a menţine costurile pentru părinţi la nivelul celor practicate în oraşul Constanţa (practic încasările nu acoperă cheltuielile unui centru de asemenea dimensiuni, fiind necesar ca Asociaţia Copii Suflete Speranţe să cofinanţeze din alte surse funcţionarea centrului). Toti membrii Asociatiei fac eforturi pentru a motiva societatea civilă, instituţiile publice locale si mediul de afaceri să ofere suport financiar pe de o parte pentru acoperirea cheltuielilor, pe de altă parte pentru dezvoltarea centrului si crearea de noi departamente si nu in ultimul  rand pentru reducerea costurilor pentru părinţi.
Ştim ca familiile care au în componenţă unul sau mai mulţi copii cu dizabilităţi sunt nevoite să aloce resurse financiare considerabile pentru tratamentul copiilor lor bolnavi, de multe ori peste puterile unei familii de nivel mediu şi ne dorim ca într-un viitor nu foarte îndepărtat accesul în centru sa fie gratuit. Însă până când vom reuşi această performanţă, trebuie să sperăm şi să ne unim eforturile pentru a menţine acest centru în stare de funcţionare, în acest moment "B2B Special" fiind singurul centru de acest gen din oraşul Constanţa.


Cum poţi tu ajuta centrul?

Dacă esti angajat in cadrul unei firme, modul cel mai eficient de a ne ajuta este de a vorbi despre noi cu şeful tău sau cu administratorii firmei. Statul oferă facilităţi fiscale societăţilor comerciale sau firmelor care sposorizează activitatea ONG-urilor (o reducere din impozitul pe venit egală cu valoarea sposorizată adică 100% deductibilă - adica toate sumele donate sunt recuperate de la stat). Sau poţi discuta cu alţi membri ai familiei care sunt angajaţi in cadrul unor firme. Sau poţi completa chiar tu formularul 230 de redirecţionare a 2% din impozitul tau pe venit, nu te costă nimic, este o facilitate pe care statul o oferă tuturor salariţilor - acești bani dacă nu sunt redirecționați, se strâng la bugetul statului. Poți deasemenea să discuți cu colegii tăi, rude prieteni, vecini și să le explici că și ei la randul lor ne pot sprijini prin completarea aceluiași formular 230 de redirecţionare a 2% din impozitul lor pe venit. Sau te poţi alătura nouă în calitate de voluntar. Pentru a vedea lista completă a metodelor prin care poţi ajuta funcţionarea centrului click aici.


 


Articole similare


Paralizia cerebrala este permanenta dar nu si invariabila Paralizia cerebrala este permanenta dar nu si invariabila
0 comentarii  

Paralizia cerebrala este permanenta dar nu si invariabila Autor:  Trcoski Boge - Fiziokinetoterapeut.   Deosebit de important si  benefic pentru o recuperare motorie mai eficienta este diagnosticarea timpurie. Copiii carora trebuie sa le acordam mai mare atentie in dezvo ...citeste mai mult
Centrul de recuperare B2B Special, Constanta - Scurt Istoric Centrul de recuperare B2B Special, Constanta - Scurt Istoric
0 comentarii  

DIN 1 SEPTEMBRIE 2014 IN CONSTANTA S-A DESCHIS CENTRUL DE RECUPERARE PENTRU COPII CU AFECTIUNI NEUROMOTORII SCURT ISTORIC   Ideea unui astfel de centru a prins viaţă în anul 2011 la sugestia neuropediatrului german Michael M ...citeste mai mult

Comentarii (0)


Scrie comentariu
Numele tau:


Comentariu: Nota:Codul HTML nu este procesat!

Nota: Nesatisfacator            Excelent

Scrie codul de siguranta de mai jos in urmatoarea casuta:


Info Articol


ID Articol: 0199
Nota medie: Fara nota
Comentarii: 0 comentarii
Vizualizari: 7164
 
Centrul de recuperare B2B Special, Constanta...
Click pentru marire