Parteneri
Partenerii Asociatiei Copii Suflete Sperante.
Mihai Nesu Foundation
Crucea Rosie despreCopii Decebal Banica
Student Sport Retinopatie Copii martamaria.ro
StarPress
FoodPanda
 
Doneaza
Donate
Donate
Click aici pentru a dona
99 RON
EuPlatesc.ro

 

Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venit
Descarca formularul 230
Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit
Contract de sponsorizare
Extras Cod Fiscal
 
Cartea recunostintei
 
FACEBOOK
 
Localitati
 
Presa despre noi
Presa despre noi
 
Blog-o-sfera
Blog-o-sfera
 

Construieste Sperante...

"Construieste Sperante" este un proiect prin care Asociatia "Copii Suflete Sperante" demareaza strangerea de fonduri pentru constructia la Constanta a unui centru nou, modern de recuperare si reabilitare a copiilor cu probleme neuro-motorii.

         Putini sunt cei care stiu si inteleg drama parintilor care au in grija copii cu probleme neuro-motorii. Pe langa neputiinta de a-ti vedea propiul copil prizonier pe viata intre patru pereti sau intr-o lume numai a lui,  inteleasa doar de el ori captiv intr-un scaun cu rotile se mai adauga si limitarea sistemului medical din Romania, lipsa unor programe operationale care sa preia nu numai serviciul medical dar si costurile destul de mari cu tratamentul acestor copii. Asa zisele centre de recuperare de la noi din tara sunt putine la numar, sunt foarte aglomerate, folosesc tehnici invechite ori abordeaza recuperarea intr-o forma restransa, partiala, sunt subfinantate si se resimte lipsa de specialisti in metode moderne de tratament, metode care ar putea fi deprinse cu succes de cei din generatia tanara, mai flexibili si mai deschisi spre nou.

           Din păcate, astăzi în România, consilierea părinţilor copiilor cu probleme grave de sănătate este întâmplătoare sau lipseşte atât în mediul medical cât şi cel al asistenţei sociale, nu există programe naţionale ori centre de indrumare specializate, sau prea puţin; practic în cele  mai multe cazuri coordonarea unui program de tratament pe termen mediu şi lung revine exclusiv parinţilor.
        Foarte multi parinti sunt astfel nevoiti sa recurga la serviciile unor clinici si centre de recuperare din strainatate, apeleaza la medici din afara cu experienta si metode de recuperare a caror eficienta a fost dovedita in timp (vezi terapia Vojta ori Sistemul Intensiv de Reabilitare Neurologica - SIRN - al clinicii internationale din Truskavets, Ucraina). Costurile nu sunt deloc neglijabile iar cei care nu-si permit sunt nevoiti sa apeleze la umanitatea semenilor fie direct fie prin intermediul asociatiilor si fundatiilor umanitare.
           Odata trecute obstacolele materiale vor trebui sa petreaca perioade de timp de ordinul saptamanilor si lunilor printre straini, departe de tara si de familie (ori ajutorul familiei este crucial in 99% din cazuri) intr-o lume noua nu intotdeauna foarte primitoare si sa se descurce de cele mai multe ori cu resurse limitate.
Recuperarea si reabilitarea problemelor neuro-motorii se face lent, in timp, cu pasi marunti, necesita perseverenta, ambitie si foarte foarte multa rabdare fiind necesare tratamente zilnice (chiar si de mai multe ori pe zi) ori calatoriile lungi sunt un factor destabilizator al echilibrului familiei cu atat mai mult cu cat trebuiesc repetate de 3-4 ori pe an.

          Asociatia Copii Suflete Sperante s-a infiintat tocmai din necesitatea unui astfel de centru aici la noi in tara. Nu este un secret ca desi ne implicam si in alte proiecte, constructia la Constanta a unui centru de recuperare si reabilitare a copiilor cu probleme neuro-motorii este proiectul nostru de suflet. Este o munca de titan, necesita sume destul de mari dar suntem increzatori ca vom reusi sa ne facem cunoscuti atat prin campaniile noastre directe de strangere de fonduri cat si prin mediatizarea in presa scrisa, radio si TV.
          Este o ocazie extraordinara pentru orice om care stie ce inseamna sa ajuti, sa participe la un proiect frumos, foarte necesar astazi dar si pe viitor si sa lase mostenire copiilor nostri sansa la o viata mai buna si totodata un exemplu ca prin vointa oamenilor, umar la umar, orice este posibil!

          Viziunea noastra depre viitorul centru este una complexa, nu numai ca va aduna sub acelasi acoperis cele mai moderne metode de tratament si recuperare dar isi doreste sa polarizeze si o parte din mediul medical din domeniu sa atraga deopotriva cei mai buni medici, terapeuti, specialisti in cercetare si experimentare si sa formam astfel o elita de profesionisti a caror valoare sa devina recunoscuta la nivel national si de ce nu, international. Centrul de recuperare va include si un centru de zi pentru copiii cu dizabiliati unde parintii ii vor putea lasa pe parcursul zilei pentru terapie, joaca, activitati educative si de grup iar seara se vor putea intoarce alaturi de familiile lor. In jurul centrului, in functie de amplasarea in teren intentionam sa construim un parc care sa includa un spatiu de joaca special destinat copiilor cu dizabilitati. Atasata centrului va fi si o sectie moderna de primiri-urgente pentru copii.
Costurile de constructie si de intretinere nu sunt deloc neglijabile de ordinul a sute de mii de euro si va fi nevoie de sustinerea unui numar cat mai mare de oameni care sa ajute acest proiect atat in etapa de constructie cat si mai tarziu in exploatare.

 

 


Articole similare


Speranţe-metru (Total donaţii) Speranţe-metru (Total donaţii)
0 comentarii  

CAMPANIA "50.000 DE SPERANŢE" Susţinătorilor campaniei 50.000 de speranţe şi celor care au donat, donează şi vor dona pentru construcţia centrului de recuperare şi reabilitare pentru copiii cu probleme neuro-motorii, MULŢUMIM! Situaţia tricourilor si sumelor acumulate este prezentată mai jos:  ...citeste mai mult
Campania 50000 de sperante Campania 50000 de sperante
0 comentarii  

                    "Construieşte Speranţe" este un proiect prin care Asociaţia "Copii Suflete Speranţe" coordonează strângerea de fonduri pentru construcţia la Constanţa a unui centru nou, ultraspecializat, care va reuni sub acelaşi ...citeste mai mult

Comentarii (2)


Scrie comentariu
Numele tau:


Comentariu: Nota:Codul HTML nu este procesat!

Nota: Nesatisfacator            Excelent

Scrie codul de siguranta de mai jos in urmatoarea casuta:


Info Articol


ID Articol: 0100
Nota medie: 5 din 5 stele!
Comentarii: 2 comentarii
Vizualizari: 5969
 
Construieste Sperante...
Click pentru marire