Parteneri
Partenerii Asociatiei Copii Suflete Sperante.
Mihai Nesu Foundation
Crucea Rosie despreCopii Decebal Banica
Student Sport Retinopatie Copii martamaria.ro
StarPress
FoodPanda
 
Doneaza
Donate
Donate
Click aici pentru a dona
99 RON
EuPlatesc.ro

 

Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venit
Descarca formularul 230
Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit
Contract de sponsorizare
Extras Cod Fiscal
 
Cartea recunostintei
 
FACEBOOK
 
Localitati
 
Presa despre noi
Presa despre noi
 
Blog-o-sfera
Blog-o-sfera
 

Despre noi

          1.  Prezentare generală. Misiunea noastră.

           Asociația Copii Suflete Speranţe este un proiect umanitar prin care membrii fondatori, colaboratorii și ceilalți membri se pun la dispoziția comunității cu pasiune, dedicare și resurse pentru sprijinirea copiilor cu probleme neuro-motorii și a familiilor lor atât prin ajutor direct (fonduri și consiliere) cât și indirect prin coordonarea campaniilor de promovare, strâgere de fonduri dar și proiectarea, construcția și administrarea în Romania a unui centru nou, modern pentru recuperarea și reabilitarea copiilor cu probleme neuro-motorii care să înglobeze cele mai recente tehnologii si practici medicale.

            Înființată în 2011 asociația noastră își dorește să reunească sub același acoperiș un număr cât mai mare de profesioniști din diferite domenii, oameni bine pregatiți și motivați, oameni de bine, oameni simpli, cinstiți și onești, oameni care cu suflet și dedicare pot ajuta cauza noastră și astfel împreună să ne atingem scopul final de lăsa copiilor noștri o moștenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie și suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcție bună. Prin munca și efortul nostru, fiecare dintre noi vom adăuga cărămidă după cărămidă, ne vom face cunoscută voința și puterea de a fi mai buni, de a-i ajuta pe semenii noștri în suferință, vom da o nouă semnificație vieții noastre de zi cu zi, ne vom alătura altora asemeni nouă si astfel împreună ne vom face auziți prin realizările noastre.

         
Din păcate, astăzi în România, consilierea părinţilor copiilor cu probleme grave de sănătate este întâmplătoare sau lipseşte atât în mediul medical cât şi cel al asistenţei sociale, nu există programe naţionale ori centre specializate, sau prea puţin; practic în cele mai multe cazuri coordonarea unui program de tratament pe termen mediu şi lung revine exclusiv parinţilor. Este o responsabilitate uriaşă care necesită un volum mare de informaţii şi însuşirea corectă de către parinţi a caracteristicilor bolii, întelegerea corectă a diagnosticului şi a practicilor de recuperare.

          Mulţi copii cumulează mai multe suferinţe şi medicii sau terapeuţii se ocupă fiecare de bucăţica lui şi tot parinţilor le revine rolul de a armoniza în programul zilnic diferitele tratamente.

Despre noi 

          Pentru a face faţă unei astfel de provocări parinţii trebuie să acorde foarte mult timp şi atenţie copiilor şi trebuie să o facă eficient deorece multe afecţiuni se remediază mult mai uşor dacă sunt abordate la vârste mici sau foarte mici, chiar în stadiul de bebeluş.
       
          La rândul meu părinte în aceeasi situaţie, mă confrunt cu lipsa de informaţii, lipsa de programe şi date concrete despre paşii ce ar trebui urmaţi, despre ultimele metode de tratament, despre ce va urma. Asociaţia noastră îşi propune sa devină un nod important în recuperarea şi reabilitarea copiilor cu probleme neuro-motorii, în consilierea părinţilor, iar prin intermediul viitorului centru de diagnostic şi tratament de la Constanţa să intercepteze un număr cât mai mare de cazuri din România, diminuând astfel afluxul românilor către clinicile din străinătate şi oferind opţiunea ca şi la noi in ţară să poţi beneficia de cele mai noi metode de recuperare şi tratament practicate la nivel mondial.

          Prin intermediul viitoarei clinici nu vom ajuta doar un copil sau doi sau zece ci îi vom ajuta pe toţi copii afectaţi de teribila boală. Tocmai de aceea construcţia clinicii precum şi proiectele adiţionale interconectate  sunt printre prioritaţile asociaţiei noastre. Ne dorim ca un numar cât mai mare de oameni să aprecieze şi să susţină eforturilor noastre şi vă aşteptăm cu drag să vă alăturaţi cauzei noastre. Împreună cu siguranţă vom reuşi!


          2. Statut

           Click aici pentru vizualizare


          3. Membrii asociaţiei

             Membrii fondatori
             Ramona Druţău - Preşedinte
             Robert Gargaianu - Vicepreşedinte
             Ciprian Druţău - Membru fondator


             Membrii onorifici
            
Dr.Stoian Daniela - Medic Specialist Neurologie Pediatrica


             Membrii asociati
             Anca Dana Gărgăianu 
             Anca Tunaru
             Madalina si Mihai Jianu
             Ecaterina si Marius Uzea
            
 

           
          4. Voluntari
             
Nelly Rosculet
              Decebal Banica             

              Adrian si Selgian Barbu
              Adrian si Georgiana Florea

              Belghin Bactali
              Razvan Stefanescu
              Alina Danciu
              Dana Nae


         
5. Poti deveni membru asociat

          Astăzi noi, Asociaţia Copii Suflete Speranţe împreună cu copiii pe care îi ajutăm avem nevoie de tine. Te poţi alătura şi tu eforturilor noastre pentru ca împreună să construim o lume mai bună. 
         
Membrii asociati se implica activ in toate proiectele asociatiei, propun, participa si coordoneaza alaturi de ceilalti membri activitati specifice si campanii de strangeri de fonduri, reprezinta Asociatia in cadrul comunitatilor locale prin calitatea lor de membru asociat, cunosc si respecta statutul asociatiei, regulile de functionare si de organizare, sustin cheltuielile administrative ale Asociatiei prin cotizatia de membru asociat.
          Pentru a deveni membru asociat al Asociatiei descarca formularul de mai jos, printeaza doua exemplare, completeaza, semneaza si trimite ambele originale la noi (prin posta, curier, etc). Noi vom studia formularul si vom oferi un raspuns in timpul cel mai scurt.

         
Formular de inscriere membru asociat