Parteneri
Partenerii Asociatiei Copii Suflete Sperante.
Mihai Nesu Foundation
Crucea Rosie despreCopii Decebal Banica
Student Sport Retinopatie Copii martamaria.ro
StarPress
FoodPanda
 
Doneaza
Donate
Donate
Click aici pentru a dona
99 RON
EuPlatesc.ro

 

Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venit
Descarca formularul 230
Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit
Contract de sponsorizare
Extras Cod Fiscal
 
Cartea recunostintei
 
FACEBOOK
 
Localitati
 
Presa despre noi
Presa despre noi
 
Blog-o-sfera
Blog-o-sfera
 

Metoda Doman - Gerard Montocchio din Austria - Anul 2000...

          Atunci cand ne informam despre o anume terapie pentru copii nostri, suntem mereu in cautare de raspunsuri si argumente logice pro si contra dar si de dovezi care ca indice ca respectiva terapie functioneaza sau nu. Exista o tendinta a celor care raspund pentru terapiile cunoscute astazi in lume, fie ca sunt creatorii lor ori simpli practicanti, de a pune in evidenta partile bune si de a evita sa prezinte, chiar daca nu le ascund, cazurile mai putin favorabile (aceeasi tendinta o vedem in reclame la produse si servicii de orice fel: „tendinta comerciala”).
Si astfel suntem privati, putem spune, de obiectivitate. Termenul de obiectivitate va fi mereu unul relativ, deoarece cei ce relateaza fapte si intamplari, progrese sau lipsa lor o vor face dupa propiile lor convingeri si atitudini ori dupa capacitatea lor de a intelege starea lucrurilor.
O solutie favorabila la aceasta dilema este sa colectam informatii din mai multe surse si sa aplicam regula majoritatii. In cazul copiilor cu leziuni generale nici un parinte nu va spune despre copilul lor ca merge daca el nu o face, asadar „tendinta comerciala” este inlaturata insa apar alte noi variabile, emotivitatea si nivelul asteptarilor parintilor. Cu cat vom citi parerile mai multor parinti si specialisti, cu atat ne vom putea da seama, intr-un mod mai aproape de realitate, de eficienta unei terapii.

In randurile urmatoare veti gasi in detaliu povestea lui Gerard din Viena si a familiei lui. Parintii au tinut un jurnal online cu statistici, fapte, fotografii si comentarii obiective pentru o perioada de 7 ani de zile din anul 2000 pana in anul 2006. Noi am tradus aceste date pentru dumneavostra si vi le prezentam in continuare:

Gerard sau Gegi, cum il alinta familia s-a nascut pe 10 Octombrie 1995, in Viena cu probleme grave la inima care au afectat creierul prin lipsa oxigenului. Nasterea a fost naturala, fara complicatii, a avut 5 kg si 57 de cm.
Nu a mancat foarte bine dupa nastere iar la 2 zile mama a observat o pata urata, vinetie, sub limba. La spital au aflat ca este posibil ca bebelusul sa aiba probleme cu inima si investigatiile ulterioare la General Hospital in Viena au aratat, din pacate, ca s-a nascut cu arterele principale ale inimii inversate si curand starea lui s-a agravat, inima si rinichii oprindu-se din functionatre fiind tinut in viata de aparate. La varsta de 17 zile a fost operat pentru shimbarea intre ele a arterelor si a primit si un implant arterial, doctorii reusind sa-i salveze viata. In timpul celor 2 luni de spitalizare parintii au primit vestea ca bebelusul lor este suspect neurologic.
Dezvoltarea ulterioara a fost extrem de lenta, Gerard fiind afectat de paralizie cerebrala severa desi starea lui de sanatate a fost foarte buna si nu a avut nici un fel de alte complicatii cu inima.

Gegi mai are o sora si un frate mai mari, Clara si Max precum si o sora mai mica, Michelle.Ilse, mama lui Gerard


Francis, tatal lui Gerard
Clara


Max


Michelle


Abia in luna Februarie 2000, cand Gegi avea deja 4 ani si jumatate, parintii au aflat de Glenn Doman si Institutul din Philadephia si au decis sa urmeze imediat programul Doman.

In Aprilie 2000, parintii au urmat cursul “Ce trebuie sa faci pentru copilul tau cu leziuni cerebrale” din Philadelphia si au inceput un program intensiv acasa de 8 ore pe zi.

Dupa 3 luni au intocmit un raport si au aplicat pentru programul de consultatie acasa (Home Program Consultation) pe baza caruia au primit o consultatie prin telefon (1 ora) de la unul dintre membrii personalului institutului in care au primit sugestii pentru a-i modifica programul in functie de progresele obtinute.

In Octombrie 2000 au plecat cu el in Philadelphia pentru o prima programare de doua zile la Institut ca aspirant la programul intensiv unde a fost evaluat si a primit un nou program pe baza rezultatelor obtinute.

Puteti citi continuarea relatarii in articolul: "Metoda Doman - Gerard Montocchio din Austria - Anul 2001"


 


Articole similare


Metoda Doman - Gerard Montocchio din Austria - Anul 2001 Metoda Doman - Gerard Montocchio din Austria - Anul 2001
0 comentarii  

Mai jos este continuarea relatarii din articolul: "Metoda Doman - Gerard Montocchio din Austria - Anul 2000" 1 Ianuarie 2001 Vesti absolut excelente! Gerard s-a târâit astăzi 303 metri pe suprafată neteda astazi, obiectivul pe care trebuia sa-l obtina pe 16 Ianuarie. Nu mai trebuie sa spun - suntem in extaz! De maine vom i ...citeste mai mult
Ce sa faci pentru copilul tau cu leziuni cerebrale Ce sa faci pentru copilul tau cu leziuni cerebrale
4 comentarii   4 din 5 stele!

Ce să faci pentru copilul tău cu leziuni cerebrale (What to do About Your Brain Injured Child) Am avut şansa să particip în urmă cu o săptămână la cursul "Ce să faci pentru copilul tău cu leziuni cerebrale" (What to Do About Your Brain Injured Child), curs organizat de Institutul pentru Atingerea Potenţialului Uman (T ...citeste mai mult

Comentarii (0)


Scrie comentariu
Numele tau:


Comentariu: Nota:Codul HTML nu este procesat!

Nota: Nesatisfacator            Excelent

Scrie codul de siguranta de mai jos in urmatoarea casuta:


Info Articol


ID Articol: 0162
Nota medie: Fara nota
Comentarii: 0 comentarii
Vizualizari: 2106
 
Metoda Doman - Gerard Montocchio din Austria - Anul 2000...
Click pentru marire