Parteneri
Partenerii Asociatiei Copii Suflete Sperante.
Mihai Nesu Foundation
Crucea Rosie despreCopii Decebal Banica
Student Sport Retinopatie Copii martamaria.ro
StarPress
FoodPanda
 
Doneaza
Donate
Donate
Click aici pentru a dona
99 RON
EuPlatesc.ro

 

Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venit
Descarca formularul 230
Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit
Contract de sponsorizare
Extras Cod Fiscal
 
Cartea recunostintei
 
FACEBOOK
 
Localitati
 
Presa despre noi
Presa despre noi
 
Blog-o-sfera
Blog-o-sfera
 

S-a dat startul !...

S-A DAT STARTUL !


Proiectul nostru de a construi la Constanta un centru special pentru copiii cu probleme neuromotorii va deveni o realitate prin intermediul unor oameni deosebiti care au ales sa se implice in acest proiect.

In primul rand multumirile noastre merg catre Mihai Nesu si Mihai Nesu Foundation care va sprijini centrul cu fonduri importante care depasesc 100.000 de euro. Multi oameni au primit ajutorul lui Mihai, stim deja ca este un suflet sensibil si decizia lui a fost tocmai una de a veni in sprijinul cat mai multor copii care sa beneficieze de terapie in viitorul centru.

Un alt suflet drag care bate alaturi de noi este Maria Coman cu care am discutat si discutam detaliile proiectului alaturi de Mihai Nesu. Maria ne sprijina inca din 2012 cand a reusit sa motiveze un numar record de oameni sa se alature campaniei celor 50.000 de tricouri.

Nu in ultimul rand amintim ca mai sunt alaturi acestui proiect membrii si voluntarii Asociatiei: familia Drutau, familia Uzea, familia Jianu, Alina Danciu (Alina si alti oameni minunati lucreaza alaturi de noi si ne spijina cu un efort sustinut intr-un alt proiect foarte drag noua si extrem de necesar astazi in Romania, despre care vom vorbi la timpul potrivit).

Centrul va gazdui pentru inceput 6 cabinete (neurologie pediatrica si EEG, kinetoterapie, psihoterapie, logopedie, ergoterapie, terapie IT) si isi propune sa creeze un mediu de colaborare profesionala intre medicul neurolog si terapeuti, care va avea ca scop recuperarea si dezvoltarea copiilor cu dizabilitati. De asemenea intentionam sa includem in sesiunile de tratament prin acord cu alti parteneri externi urmatoarele terapii : hidroterapie si terapie cu cai. Multumim pe aceasta cale si Membrului Onorific al Asociatiei Copii Suflete Sperante, doctor Stoian Daniela, medic specialist neurologie pediatrica care isi va desfasura activitatea alaturi de noi in acest centru. O investitie considerabila vom face in dotarea Cabinetului de Neurologie Pediatrica cu aparat EEG (Electroencefalograf) dotat cu accesorii pentru uz pediatric, cunoscand lipsa unui asemenea echipament pe raza municipiului Constanta.

Nu este un secret ca ne-am dorit de la inceput sa imbinam terapiile clasice cu cele mai recente descoperiri in domeniu. De exemplu, am achizitionat si suntem suntem in stadiul de training si ulterior vom implementa in centru un echipament IT denumit OAK (Observation and Access with Kinect) un dizpozitiv high tech care se afla in faza de experimentare si testare la universitatea din Tokyo printr-o colaborare cu Microsoft Japonia si care credem noi ca va schimba viata celor afectati de paralizie cerebrala indiferent de cauze. Dispozitivul recunoaste orice miscare fie ea cat de mica a bolnavului si o transforma in comenzi catre echipamentele din casa adaptate special: aprinde lumina, aprinde TV sau radio, deschide ferestre sau usi, activeaza o jucarie, permite navigarea pe  internet celor care nu pot utiliza o tastatura normala, etc  - practic posibilitatile sunt nelimitate. Cititi mai multe aici sau direct pe site-ul universitatii dinTokyo:www.assist-i.net.

Centrul va servi de asemenea desfasurarii sesiunilor de terapie ABR (Advanced Biomechanical Rehabilitation) care au debutat in Romania in luna Ianuarie 2013 oferind astfel un cadru profesional specialistilor din Belgia in evaluarea copiilor cu afectiuni neuromotorii din tara noastra.

Asadar, vom continua eforturile de a importa tehnici si echipamente noi pentru recuperarea copiilor cu probleme neuromotorii. Asociatia Copii Suflete Sperante s-a infiintat tocmai din necesitatea unui astfel de centru modern aici la noi in tara si va suntem recunoscatori tuturor celor ce ati contribuit la asezarea primei caramizi de la temelia proiectului "Construieste Sperante".

Fara ajutorul mai multor maini, fara implicarea mai multor minti si fara daruirea mai multor inimi este imposibil de realizat visul de a imbunatati viata copiilor cu dizabilitati iar Asociatia Copii Suflete Sperante are nevoie de sprijinul vostru si continua "Campania 50000 de Sperante" (http://www.copiisuflete.ro/doneaza-99-lei) la care puteti participa prin donatia oricarei sume.

Cauza nobila si impresionanta a lui Mihai Nesu de a ajuta copiii cu dizabilitati din Romania, o puteti sprijini printr-un SMS la 8837, suma alocata cauzei fiind de 2 Euro (http://moneda-viitor.ro)

Vom reveni curand cu noutati despre deschiderea centrului, detalii si fotografii din spatiul in care suntem in curs de amenajare.

Cu drag,
Voluntarii Asociatiei Copii Suflete Sperante

 


Blogul Mariei Coman:

"Cand visele incep sa devina realitate" 


Articole similare


Construieste Sperante Construieste Sperante
2 comentarii   5 din 5 stele!

"Construieste Sperante" este un proiect prin care Asociatia "Copii Suflete Sperante" demareaza strangerea de fonduri pentru constructia la Constanta a unui centru nou, modern de recuperare si reabilitare a copiilor cu probleme neuro-motorii.          Putini sunt cei  ...citeste mai mult
Tricoul campaniei 50.000 de sperante Tricoul campaniei 50.000 de sperante
0 comentarii  

TRICOUL DE SUSŢINĂTOR AL CAMPANIEI "50.000 DE SPERANŢE" DONEAZĂ 99 de lei şi intră in cea mai mare echipă din România, echipa susţinătorilor campaniei 50000 de speranţe, echipa celor mai nobile suflete. Îmbracă acest tricou cu număr unic (de la 1 la 50000) şi du mai departe vestea că eşti ...citeste mai mult

Comentarii (0)


Scrie comentariu
Numele tau:


Comentariu: Nota:Codul HTML nu este procesat!

Nota: Nesatisfacator            Excelent

Scrie codul de siguranta de mai jos in urmatoarea casuta:


Info Articol


ID Articol: 0189
Nota medie: Fara nota
Comentarii: 0 comentarii
Vizualizari: 3104
 
S-a dat startul !...
Click pentru marire